De 10de VRUSKO-dag op 5 september 2015

Het VRUSKO, de vroege reünisten van het USKO, vieren dit jaar hun tweede lustrum met een muzikale dag op zaterdag 5 september in het Akoesticum te Ede. Er wordt een aantal stukken ingestudeerd en aan het eind van de dag uitgevoerd. En er is natuurlijk tijd voor koffie, thee, praten, lunch, wandelen, borrel en diner. De dag staat onder muzikale leiding van Gilles Michels, de dirigent van het USKO. Iedereen die vóór 1985 lid was van het USKO kan zich aanmelden.

De tiende keer! Voor deze gelegenheid heeft Roelof Gardien zijn als jong componist aan het USKO opgedragen “Missa Hillaria” (1969) uit zijn archieven gehaald – sommigen van jullie hebben aan de eerste uitvoering daarvan meegedaan. Hij heeft daarvan voor dit lustrum een bewerking gemaakt met aanpassingen in de muziek en een geheel nieuwe tekst. Dit stuk, dat hij “Missa Vruskosa” genoemd heeft, zal op 5 september in het Akoesticum in première gaan. Ook op andere manieren zal er aandacht worden gegeven aan dit lustrum, maar dat blijft nog even een verrassing.

Onder leiding van de huidige USKO-dirigent Gilles Michels en tweede dirigent Coen Huisman zullen we instuderen en uitvoeren:

  • Mozart: delen uit de Litaniae de venerabili altaris Sacramento KV 243 (een koorwerk met vier solisten) luisterfragment
  • Respighi: Antiche danze, tweede suite luisterfragment
  • Roelof Gardien: Missa Vruskosa, speciaal gemaakt voor ons lustrum.

solisten
Bas: Heins Willemsen
Tenor: Kees Blase
Alt: Marijke Muuse
Sopraan: Ingrid Wage

Ingrid Wage zal niet alleen als solist optreden, maar ook helpen bij het instuderen van de koorpartijen, samen met Truus Isendoorn die weer als vanouds de onmisbare ondersteuning op de piano verleent. Onze meesterarrangeur Dirk de Boer maakt de orkestpartijen speelklaar voor het orkest in de samenstelling van die dag.

Je kunt je tot 20 juni opgeven bij Harry Bunt (harry.bunt @ uvt.nl of per post: Sperwerlaan 4B, 5613 EE  Eindhoven) onder vermelding van stem/instrument. De inschrijvingskosten van € 60,00 (incl. koffie, thee, lunch en diner) kunnen worden overgemaakt op bankrekening NL65 INGB 00 00 72 97 45 t.n.v. H.C. Bunt,  Eindhoven.